Brainlayers logo

Wat is no-code development?

Image of article

No-code development is een manier van developen waarbij niet-developers software kunnen ‘schrijven’ met behulp van een visuele interface. Klinkt heel fancy maar hoe werkt het? Laten we het visueel uitleggen;
De ‘oude’ manier van coderen ziet er zo uit:

Veel typen, veel code, hoge leercurve, niet weggelegd voor de meeste mensen.


De nieuwe no-code manier: 

Visueel opbouwen van de website, lage leercurve, door iedereen te leren.


Dus eigenlijk is het drag en droppen?

Neen. Niet helemaal. Het is niet hetzelfde als template builders of drag en drop systemen. Het klopt dat je net als bij drag en drop builders je website visueel opstelt, echter gebeurt er op de achtergrond een heleboel! Hier wordt namelijk deze visuele opbouw automatisch omgezet in ‘schone’ code.


Heb ik dan helemaal geen kennis of skills nodig om een no-code website te bouwen?Ja en nee. Iedereen kan met no-code tools een website bouwen, het is alleen de vraag of dit op een nette en kloppende manier gebeurt. De website wordt namelijk nog altijd opgebouwd met HTML5, CSS en Javascript. Vooral wanneer de website compleet custom wordt opgebouwd is het van belang om iemand in te huren die goed weet wat hij/zij doet.

Niet alleen voor automatische processen, het opbouwen van een content management systeem en/of het toevoegen van complexe interacties. No-code is nog altijd ‘coderen’, alleen gebeurt het nu op de achtergrond en kan je met minder kennis en tijd hetzelfde bereiken.

Webflow is 'de' no-code tool voor webdevelopment. Maar wat is het? Lees het in de cheat:

Wat is Webflow?


In essentie:"No-code = visueel developen.

De meeste no-code tools zijn maar zo goed als de mensen die ze bedienen. Zoek daarom altijd naar een professional! Dat bespaart geld en tijd op de lange termijn."

let's make it work!


meer super secret cheats

lees meer marktleider materiaal.

waarom moeilijk doen

als het makkelijk kan

waarom moeilijk doen

als het makkelijk kan