Brainlayers logo

Wat is Webflow?

Image of article


Wil je een sterke en krachtige website bouwen die niet afhankelijk is van restricties? Dan zou Webflow zomaar de beste match voor jou kunnen zijn. Waarom? Dat gaan onderzoeken we in deze cheat!

(Interesting)Wat doet Webflow?


Als je aan het bouwen van een Website denkt denk je vast aan het inhuren van een developer, complexe code, restricties en veel development tijd. Maar wat als je niet hoeft te coderen en complexe code hoeft te kennen? Met Webflow ben je niet gelimiteerd door de code, maar door je creativiteit. Wat het nog beter maakt? De development fase is met hetzelfde designconcept een stuk sneller klaar!
van oud
naar nieuw

Dus kort samengevat is Webflow een visuele tool die automatisch codeert op de achtergrond. Dat betekent meer tijd voor het design, minder afhankelijk van de code en het is te leren door iedereen. Een echte no-code oplossing dus.

Meer weten over no-code? Lees het in dit artikel:

Wat is no-code development?

Welke problemen lost Webflow op?


Om dat te begrijpen zullen we eerst moeten kijken welke problemen zich meestal voordoen bij het starten van een website-build:

  • Vaak is er een mis-match tussen wat de designer ontwerpt, en wat de developer kan coderen. Ook ontstaat er soms miscommunicatie over wat de designer precies voor ogen heeft en hoe de developer dit bijvoorbeeld animeert. 
  • Het is erg lastig om complexe interacties te coderen. Zo kan je designer een prachtig prototype bouwen maar is het in de praktijk te arbeidsintensief of niet haalbaar voor je developer om dit uit te voeren. 
  • Websites die niet responsive zijn opgebouwd, zijn al jaren een no-go. Deze stap kost vaak extra tijd. Samengevoegd met de problemen die hierboven beschreven zijn, is er minder budget beschikbaar, voor wat je eindgebruiker echt zoekt. Namelijk; Design, gebruiksgemak, toegankelijkheid en je merk. 


liever niet.

Wat Webflow zo goed maakt.

  • Je ontwerpt en codeert simultaan. Dit betekent dat je direct ziet wat de ‘code’ doet met je design. Deze code wordt op de achtergrond automatisch geschreven en wordt gedreven door HTML, CSS en JavaScript. Meer tijd voor je design dus!
  • Webflow stelt je in staat om benamingen te geven aan je ‘objecten’ waardoor je je code eenvoudig kan hergebruiken op een snelle manier.
  • Animaties/responsiveness zijn een stuk eenvoudiger om op te bouwen en zijn direct zichtbaar.
  • Webflow heeft alles ingebouwd. Een super veilige SSL, automatische updates en je hoeft geen onderhoud te plegen aan de website.


nice!Voor wie is Webflow? 

Of je nu een start-up hebt, of een bedrijf met 150+ man personeel, Webflow is efficient, schaalbaar een toepasbaar voor alle doelgroepen. Je beschikt over een mega efficient content management systeem, bent niet meer afhankelijk van developers en je kunt meer budget steken in de strategische fase en het design.

Ook kun je eenvoudig processen automatiseren, bijvoorbeeld het aanmaken van nieuwe pagina’s, het onderhouden van een blog, het toevoegen van updates en het versturen van mails. Voor iedereen een match dus!

Matched.


meer super secret cheats

lees meer marktleider materiaal.

waarom moeilijk doen

als het makkelijk kan

waarom moeilijk doen

als het makkelijk kan